Zóna specifikus IR / IR megvilágítás

Az FE9391 lehetővé teszi az egyes zónák IR erősségének kézi beállítását, az alábbiakban látható. Ez különösen hasznos lehet azokban az esetekben, amikor a kamera fényvisszaverő felület mellet, vagy visszaverődést gátló akadály közelében van elhelyezve.

Tesztjeinkben ez állt fenn még abban az estben is, ha beltéri vagy kültéri faltól cca. 3-4 lépés távolságra volt felszerelve vagy a képen rendkívüli fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkező rendszámtábla jelent meg, a kamera nem exponált túl, ha minden zónában manuálisan 100%-ra volt állítva.

IR túlexponálás alapértelmezett beállításokkal

Abban az esetben, ha automatikus IR beállítások használtunk, az alapértelmezett módban, mérsékelt túlexponálás volt látható a kamerához közel első témákban. Ne feledjük, hogy ez az üzemmód nem állítja be automatikusan az összes IR fényforrást egyenként, hanem a legjobb átlagos IR teljesítményt számítja ki minden zónában.

H.265 Támogatás az Exacq / Genetec / NxWitness alkalmazásban

Az FE9391 H.265-ös streamje támogatott, az Exacq, a Genetec és a Network Optixnál is mindenféle probléma nélkül és nem szükséges további lépéseket elvégezni kivéve, ha kamerát VMS-hez adjuk hozzá, ilyen például az adott stream kiválasztása vagy a kamera konfigurálása.

Nincs Milestone H.265 támogatás

Ne feledjük el, hogy nem tudtunk csatlakozni a kamera H.265 streamjéhez Milestone XProtecttel sem a Vivotek illesztőprogrammal, sem az ONVIF használatakor.

A közvetlen meghajtó segítségével a Milestone Management Client összeomlott, amikor a H.265-et választottuk, így a beállításokat nem lehetett módosítani. H.264re váltásnál a streamelés problémamentesen működött.

Az ONVIF használatakor a H.265-nél egyszerűen nem volt stream opció a Management kliensben, csak H.264 nél (baseline,main,high) és MJPEG volt elérhető.

Smart Codec támogatás

A FE9391-EV tartalmazza a Vivotek legújabb Smart Stream III intelligens codecjét, amely mind a H.264, mind a H.265 streameknél elérhető. Ez hasonló az olyanokhoz, mint az Axis Zipstream 2 és az Avigilon HDSM Smart Codec. A Smart Stream III dinamikusan beállítja a tömörítést a mozgó objektumokon, és növeli az I-frame intervallumot / csökkenti az FPS-t, amikor a jelenet még tart.

A Codec használatával a H.265 stream mérete akár 99%-kal csökkent a nappali és az éjszakai jeleneteknél is (összehasonlítva a Smart Stream H.265-et bekapcsolva vs kikapcsolva). Magasabb mozgási jeleneteknél, a tárgyak mozgatásával a bitráta ~ 80% -kal csökkent.

Használt eszköz:

A tesztben a következő eszközt használtuk: Vivotek FE9391-EV: 0101C

Lépjen be a webáruházba!
Csatlakozz Facebook zártcsoportunkhoz!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.