Project Description

Vivotek kamerák a Dockyard üzletekben

Mostani sikertörténetünk interjúját az Extrico Systems Hungary Zrt.- vel, Szarvas Balázs vállalkozási igazgatóval készítettük,akik tizenöt Dockyard üzletbe telepítettek Vivotek kamerákat az elmúlt időszakban. A tender elnyerése után 77 Vivotek eszközt üzemeltek be az egész ország területén.

Pár szó az Extrico Systems-ről:

Az Extrico Cégcsoport tevékenységi köre elsősorban gyengeáramú-, biztonságtechnikai, informatikai rendszerek komplett tervezése és kivitelezése, valamint e rendszerekhez kapcsolódó műszaki tanácsadásból és szolgáltatásokból áll.

Az Extrico Cégcsoport továbbá segítséget tud nyújtani a partnereinek abban is, hogy a már meglévő munkákat, – mely lehet tervezés, illetve kivitelezés – azt tervezői és kivitelezői szemszögből felülvizsgálja és a projekt sikeres megvalósításához műszaki-szakértői javaslatot tegyen.

Az Extrico Cégcsoport elhatározta, hogy leendő partnerei számára új szemléletet mutat be a gyengeáramú területeken. Az általa létrehozott új megoldások a mai kor követelményeivel, integrációjával ad ennek a szakmának új dimenziót. A Cég alapítói, munkatársai kiválóan képzett szakemberek, akik birtokolják a területen felhalmozódott tudást, ismerik ezen iparág működését, és ezt – munkájuk során – többször is sikeresen bizonyították. Ez az alapja annak, hogy a kihívásokra, képesek újszerű válaszokat adni, a problémamegoldást hatékonyan, költségkímélően és kreatívan kezelni, hiszen a megszerezhető szaktudást kiválóan vegyítették a személyes kompetenciáikkal.

AS: Mit szeretett volna megvalósítani? Mi volt a probléma, amire megoldást keresett?

“Az első és legfontosabb cél az volt, hogy az ügyféligényt teljes mértékben kielégíthessük. Megmutattuk számukra a legújabb lehetőségeket annak érdekében, hogy ki tudják építeni az üzleteik megfelelő védelmét. Mivel egy prémium bolthálózatról van szó, így mindenképpen prémium megoldást kellett kínálnunk. A Dockyard ugyanis olyan kamerarendszert keresett, ami teljes mértékben lefedi majd a felmerülő igényeiket.

Leginkább a Fisheye kamera koncepció tetszett nekik, mert így 360 fokos lefedettséggel lehet bekamerázni az üzleteket, ami a leghatékonyabb és legalaposabb megfigyelést teszi lehetővé.”

AS: Milyen nehézségei voltak ezen a területen?

“A legnagyobb nehézség az volt, hogy mindenhol, minden egyes Dockyard üzletben rövid idő állt csak a rendelkezésünkre a telepítések végrehajtására, ezért egy olyan gyors megoldást kellett találni, ami kielégíti ezeket az igényeket. Azt is tudni kell, hogy minden egyes üzlet más-más technikai és informatikai adottságokkal rendelkezik, amihez kifejezetten rugalmas megoldásra volt szükségünk, hogy elnyerhessük a projektet. Illetve az is komolyan feladta nekünk a leckét, hogy a plázákban a rendszerek kialakítását, kameraszerelést csak a plázák nyitva tartási ideje előtt lehetett megoldani. Fontos azt is megemlíteni, hogy a Dockyard elegáns megjelenéséhez diszkrét megoldások kellettek, hogy ne legyenek szembetűnőek a kamerák, láthatóak a megfigyelő rendszerek, hanem illeszkedjenek az üzletek stílusába.”

AS: Milyen kétségei voltak a lehetséges beszállítókkal kapcsolatban?

“Olyan beszállítót kerestünk, olyanra volt szükségünk, aki stabil műszaki támogatást tud biztosítani a projekt megvalósítása során. Itt értem azt, hogy a termékek gyors rendelkezésre állását biztosítja és a kínálata teljesen lefedi a felmerülő igényeket, tehát egy igen széles, kiterjedt portfólióra volt szükség. Így esett a választás az Alphasonic Kft-re é s a Vivotek megoldásaira.
Fontos szempont volt számunkra, hogy a kamerák elérhetőek legyenek magyarországi raktárból a kiépítésekhez, hiszen nem várhattunk hetekig egy-egy szállítmány beérkezéséig. Emellett olyan céget és gyártót kerestünk, ahol a speciális kérdésekre is választ kapunk és megfelelő műszaki támogatás is biztosított a tervezéstől egészen az utolsó mozzanatig.
Tehát a megoldások mögött megfelelő szakmai háttér is legyen és kivételes szakértelem!”

AS: Miről szólt az együttműködés az Alphasonic Kft.-vel? Mik voltak a tapasztalatok?

“Egészen a termékbemutatástól az utólagos finomhangolásig tartott ez esetben is a kapcsolat a két cég között. Az ajánlat kidolgozásában is sok segítséget kaptunk a projekttámogatás mellett, műszaki segítséget biztosított az Alphasonic, jó kondíciókat tett lehetővé és a kötött feltételű szállításra is megoldást kínált. Minden jól működött vállalkozásaink között, megfelelő volt a kommunikáció, zökkenőmentesen zajlott le minden a termékek Dockyard felé történő bemutatásától egészen az utógondozásig, kijelenthetem hogy jó volt végig a kapcsolat.”

AS: Milyen előnye származott abból, hogy velünk együtt dolgozott?

“A Vivotek termékekkel és Gyarmati Bálint szakértelmével és hozzá állásával az átlagostól messze jobb megoldást tudtunk prezentálni, amivel is az ügyfelek minden igényét sikerült lefedni. Más kameragyártókhoz képest szélesebb volt a kínálat, elképesztően jó megoldásokkal. Ez adott egy nagy helyzeti előnyt a Dockyard-nál, a projekt elnyeréséhez.”

AS: Elégedett-e az eredménnyel, amit együtt értünk el?

“Teljes mértékben. Már várjuk a következő együttműködést az Alphasonic-kal!”

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.