Project Description

„Együtt gondolkodni, és a lehető legjobbat kihozni – ez volt a feladat”

Az Extrico Systems Hungary Zrt. az Alphasonic Kft. telepítő partnere, akikkel korábban már több projektet is sikeresen megvalósítottunk közösen. A mostani projekt egy hatalmas irodaház kamerarendszerének és intelligens videómenedzsment szoftverének kiépítésére irányult. Interjúnkat Szarvas Balázzsal, az Extrico üzletfejlesztési vezetőjével készítettük.

AS: Mit szerettek volna megvalósítani? Mi volt a megoldás, amit kerestek?

„A NEXON újonnan épült irodaházába professzionális biztonságtechnikai kamerákra és ehhez kapcsolódó intelligens szoftverre volt szükség. A projekt fő célja az volt, hogy a kamerarendszer és az intelligens funkciók által támogassuk és egyszerűsítsük a biztonsági szolgálat valamint az üzemeltetés napi feladatait. Ahhoz hogy ez a projekt a lehető legjobban sikerüljön, ismét az Alphasonic szakértő csapatához fordultunk. A kamerák terén a Vivotek 4MP-es bullet (IB8377-H), 2MP-es dome (FD8166A-N), valamint a rejtett kialakítású (VC8101) kameráira, míg a szoftver oldalról az Axxon Next Universe-re esett a választás. A végfelhasználót már az első bemutató során meggyőzte a szoftver tudása, úgymint az arc és rendszám visszakeresés, metaadatok alapján történő intelligens visszakeresés, real time analitikák, idő tömörítés, vagy a 3D alaprajz kezelés.”

AS: Milyen nehézségeik voltak ezen a területen?

„Rendszertervezés kellett, egy nagy és komplex területre, ami alapos és átfogó munkát igényelt. Komoly feladat volt közös nevezőre hozni a végfelhasználó elvárásait a rendelkezésre álló technológiákkal, de az Alphasonic csapatától ebben is hatalmas segítséget kaptunk, együtt álmodtuk meg és mutattuk be a rendszert a Nexon vezetőségének.”

AS: Milyen kétségei voltak a lehetséges beszállítókkal szemben?

„Több telepítő céggel kellett versenyeznünk ebben a projektben, de szerencsére egyik konkurenciának sem állt rendelkezésére olyan kiemelkedő tudású szoftver mint az Axxon Next. A bemutató után a már nem voltak kétségei a végfelhasználónak. Ez minket nagy örömmel töltött el, hiszen már dolgoztunk a Vivotek kamerák és az Axxon szoftver jól átgondolt kombinációjával, és tudtuk, hogy a lehető legjobb döntést hozták.”

AS: Miről szólt az együttműködés az Alphasonic-kal? Mik voltak a tapasztalatok?

„Szokás szerint már a korai egyeztetésekbe is bevontuk az Alphasonic szakértőit. A rendszer bemutatásától kezdve, a tervezésen át, egészen a rendszer utólagos finomhangolásáig számíthattunk a kollégáitokra. Gyarmati Bálint és Molnár Péter rengeteget segítettek nekünk, szakértelmükkel és profi hozzáállásukkal nagy lendületet adtak a projekt megvalósításában.”

AS: Milyen előnye származott abból, hogy velünk együtt dolgozott? Elégedett?

„Egyedülállóan nagy tudású, és kiváló minőségű rendszert tudtunk kiépíteni, és még egy elégedett ügyféllel gazdagodtunk. Mi sikerként könyveltük el ezt a projektet és az együttműködést. Biztos, hogy lesz folytatása is, mert nagyon elégedettek vagyunk a Vivotek kamerák és az Axxon Next szoftver kombinációjával.”

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.