Hogyan vegye észre és blokkolja mindazon alkalmazásokat, melyek követik Önt a Facebook-on?

A Facebook-nak szembe kellett nézni az adathasználati vádakkal, a Brit politikai vizsgáló cég, a Cambridge Analytica miatt.

A cég állítólag megszerezte 50 millió Facebook felhasználó személyes adatait.

A legtöbb ember megfeledkezik róla, hogy amikor letöltenek egy alkalmazást, vagy regisztrálnak egy weboldalra a Facebookkal, akkor betekintést nyújtanak ezeknek a cégeknek a saját Facebook profiljukba. A profil általában tartalmazza az Ön e-mail címét és telefonszámát, valamint a tevékenységnaplóját és az aktuális pozícióját.

Valamint a legtöbb ember nem tudja, hogy amikor megosztja ezeket az adatokat a barátaival és ezeket ők is használják, akkor az ő adataik is elérhetővé válnak.

A hirdetők, Facebook fejlesztők…stb..  nem látják az Ön nevét, telefonszámát, valamint munkaadóját – A Facebook titkosítja és anonimizálja összes adatát és megóvja magánéletét. Azonban ad el adatokat tömegesen cégeknek, akik szeretné megcélozni és követni Önt, valamint követőit.

Hogy ezt kikapcsolja, kattintson a Facebook oldal jobb felső sarkán található nyílra.

Majd merüljünk el mélyen a beállításokban.

A beállításokon belül kattintson az alkalmazásokra.

Ez a sokkoló tény, a cégek listája, melyek követik Önt a Facebook-on. Úgy tűnik 54 alkalmazásnak engedélyeztük a Facebook-hoz hozzáférést. Kattintson az összes mutatása gombra a teljes listához.

Voilá! A minket követtő alkalmazások listája elég hosszú, távolítanunk kell, hogy az egész listát lássuk.

Vigye az egeret az egyik alkalmazásra. Önnek két lehetősége, szerkesztheti a jogosultságát, vagy törölheti teljesen és így nem fog többet hozzáférni a Facebookjához.

A TripAdvisor tudja az E-mail címünket, a korunkat – de főképpen – a tevékenységi naplónkat!

Tekintsen meg minden alkalmazást, hogy szerkeszthesse vagy törölje a Facebook fiók hozzáférését. Ez egy kis időbe telik, de e nélkül hozzáférnek adataihoz.

Most pedig görgessen lejjebb egy kicsit a beállítások Alkalmazások részére. Több lehetősége van – kiemeltük a két legfontosabbat. Használhatja a Facebook-ot, hogy belépjen és játszhasson játékokkal névtelenül. De mi azt javasoljuk kattintson a Mások által használt alkalmazások részre.

Ezen belül látni fog minden adatot melyeket Ön a barátainak szánt, és az adatok láthatóak lesznek a barátok által használt alkalmazások számára

Lépjen be a webáruházba!
Csatlakozz Facebook zártcsoportunkhoz!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.