A médiaközvetítéshez és az utómunkák elvégzéséhez szükséges hardverigény nagy nehézséget jelenthez a munkafolyamatok során. A kiváló minőségű formátumok növekedésével és a hardverek felbontásának folyamatos fejlesztésével a meglévő technológia és infrastrukturális eszközök rendkívül kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Lehetséges azonban, hogy ezek rövid időn belül elavulnak.

QSAN virtuális túra a Műsorszolgáltatók Országos Szövetsége 2020. évi eseményén

A Seagate-tel közösen bemutatja a 4K, 2K / HD és a Thunderbolt3 tárhelymegoldásait

Exabyte szintű utómunka

A változatos digitális adattárolási követelmények elválaszthatatlanok a gyártást követő munkafolyamatok során. A 16K (8640p) felbontású technológia miatt hamarosan szembe kell nézni a vízszintes és függőleges eltolás miatt szükséges technikai átalakítások okozta kihívásokkal. Az adatok továbbításához a 8K felbontás négyszerese, a 4K felbontás 16-szorosa és az 1080p felbontás 64-szerese szükséges. Ahhoz, hogy óránként 414 TB mennyiségű adat jusson át a rendszeren, 24 bit/s sebességnél a 300 kép/mp nyers képanyag adatátviteléhez 115 GB/s átviteli sebesség szükséges. Ha négy kamerát használunk 360 fokban történő AR képek rögzítéséhez, akkor a nyers adatok mennyisége óránként 1,66 PB nagyságú is lehet, így tíz éven belül várható, hogy a professzionális képanyagaink adatmennyisége meg fogja közelíteni az exabyte szintet. Ennek a trendnek megfelelően – függetlenül attól, hogy élő videóról vagy mozifilmről van szó –, a képszerkesztés különböző munkafolyamataihoz szükséges mértékben növelt adatátviteli sebességek nagyobb teljesítményre képes hálózati környezetet és tárolási megoldásokat igényelnek.

Hatalmas termelési adatkezelés

Becslések szerint 2023-ra a HD, a 4K és az ezeknél nagyobb felbontások használatával, valamint a kreatív tartalom iránti növekvő kereslettel a tartalom előállításához szükséges tárolókapacitás világméretet tekintve elérheti a 70 TB-ot, ami várhatóan a jelenlegi 4,5-szerese lesz. Ugyanazon magas teljesítmény fenntartása mellett elengedhetetlen a hatékonyabb tárolási és kezelési megoldások használata a megnövekedett adatmennyiségre való időben történő reagáláshoz, a termelési munkafolyamat egyszerűsítéséhez és az adatkezelés, a tartalomkezelők és a produkciós stúdiók átláthatóságának biztosításához.

Tekintse meg áruházunkba QSAN XCubeNAS XN8012R Rack 2U 12 HDD, 4 SSD, 2 PCIe NVMe SSD, zfs.

Digitális tartalom átalakítása és archiválása

A digitális tartalomkészítők mindent megtesznek annak érdekében, hogy az adott tartalom a közönség számára hozzáférhető legyen. Így ennek online elérhetőnek és megosztható kell lennie gyors hozzáférhetőséggel. A kritikus fontosságú digitális eszközök új forradalmi megoldásai szabadon bővíthető online kapcsolati kapacitást kínálnak, lehetővé téve az alkotóknak és a nézőknek is a könnyű csatlakozást és megtekintést, ami pedig a legfontosabb, hogy mindez megfizethető áron történjen.

Fontos összetevők még a gyártást követő adattárolási követelmények, például a digitális eszközkezelés, archiválás és közzététel. Különböző követelményeknek megfelelően a telepítés támogatja a legújabb felhőalapú tárolási infrastruktúrát, miközben a termelékenység javításával csökkenthető az összköltség és a digitális tartalomelőállítás folyamatának ideje.

XCubeSAN Hybrid

Közeli és online szerkesztés

Képszerkesztés szempontjából nagy teljesítményű megosztott tárhely szükséges. Általában nagy mennyiségű videofájlt kell továbbítani egyik tárhelyről a másikra. Ha késleltetés lép fel az adattovábbításban, az a teljes munkafolyamat lelassulását okozza az átkódolási eljárás során, viszont a tárolás által nyújtott hatékony megoldás csökkentheti ezeket a feltételeket. A QSAN hibrid XCubeSAN megbízható, nagy sűrűségű, nagy teljesítményű adattárolási platformot kínál. Bármilyen célra és bármely típusú médiaszerkesztő munka során felhasználható. Többféle video formátumot támogat, ezáltal mentesítve a felhasználót az online szerkesztés okozta szűk keresztmetszettől, a tároláshoz szükséges sávszélesség problémája és a késleltetés szempontjából.

 4k, 8k és magasabb felbontási követelményeknek való megfelelés.

 nagyszámú kapcsolat egyidejűleg történő kezelése a teljesítmény befolyásolása nélkül

 kapacitásbővítő képesség, amely nem okoz zavart

A tárolóeszközök csatlakoztatásának módja közvetlenül befolyásolja az átkódolásra fordított időt és a tárolórendszer hatékonyságát. Néha még kis mértékű késleltetés is jelentősen csökkentheti az általános teljesítményt. A nagyméretű átkódolás során egyre több csomópontot (vagy munkaállomást) kell csatlakoztatni. A tárolóeszközöknek képesnek kell lenniük nagy adatmennyiségek egyidejűleg történő olvasására és írására, például több szerver erőforrásainak vagy más számítási munkafolyamatok kezelése, valamint az adatok megosztása esetén. A tároláshoz szükséges sávszélesség szintén gyakori kihívást jelentő tényező. A tárolóeszközöknek nagyobb sebességet kell biztosítaniuk a tömeges és egyidejűleg történő hozzáféréshez szükséges átviteli körülmények biztosítása érdekében. Ahogy a 4K és 8K specifikációk felbontása egyre inkább érvényesül, a kapcsolat sávszélességének növelése nagyobb kihívássá válik, a szerkesztési anyagok nagyságának jelentős mértékben való növekedésének megfelelően. Az adattárolás hatékonyabb módszereivel egyre fontosabbá válik a tárolóhelyek optimalizálása, a tárolási sűrűség stb. Ezenkívül az általános tárolási teljesítmény (IOPS) kibővítésének messze meg kell haladnia a hagyományos megosztott adattároló eszközök képességeit.

Tekintse meg áruházunkba a QSAN XCubeNAS XN8012RE Rack 2U 12 HDD, 4 SSD, zfs

Nagy teljesítményű offline médiaszerkesztés

A múltban a tévécsatornák informatikai környezete általában a SAN-architektúra használatát tette szükségessé nagy erejű szerverekkel és harmadik féltől származó metaadat-vezérlő szoftverekkel a fájlmegosztás céljának elérése érdekében. A fájlmegosztás szükségességét az adja, hogy a tévécsatornáknál dolgozó szerkesztőknek nagy mennyiségű videó és képanyagot kell kinyerniük az adott filmkönyvtárból vagy egy új nyersanyag könyvtárból. Ezeket a nagyméretű fájlokat adattároló eszközökre mentik el. A virtuális lemezek által kínált nagy terület nagy teljesítményt is nyújthat (10 GbE környezet), így a szerkesztők zökkenőmentesen és gyorsan tudnak hozzájutni a szükséges adatokhoz.

 óriási mennyiségű, nagy kapacitású fájlmegosztás

 10 GbE nagy teljesítményű környezet a gyors adathozzáféréshez

 korlátozottan költséghatékony eszközök

A szerkesztett adatokat a hálózaton belül olyan helyen kell tárolni, hogy az más osztályok számára is hozzáférhető legyen, és a használt anyagok ideiglenes archívumai közvetlenül törölhetők legyenek. Ezek a műveletek a virtuális hálózaton is végrehajthatók. Ez a lemezen közvetlenül létrehozható anélül, hogy további tárhelyet kellene lefoglalni az adott munkaállomás számára. Ez a hatalmas eszköz csak ilyen célokra használható, a SAN + SERVER + harmadik féltől származó költséges szoftverlicenc díjak így más eszközökkel ötvözve elérhetők.

XCubeFAS All Flash

Virtualizáció utómunkálatokhoz

A grafikus gyorsítású virtuális munkaállomások képszerkesztés céljára történő telepítésének módja egy intelligens és hatékony megoldás, amely javíthatja a munkavállalók munkában való hatékonyságát, csökkentve ezáltal a fizikai munkaállomások költségeit. Az All-Flash Array eléréséhez szükséges a virtuális grafikus gyorsítóval ellátott munkaállomások sikeres üzembe helyezése, a VDI-ok, és a robusztus és megbízható adatközponti infrastruktúra. Különösen a grafikus munkaállomások gyors csatlakoztatása fontos egy alacsony késleltetésű háttértárral szerelt rendszerhez, amely képes lépést tartani a nagy terhelést jelentő grafikai munkák során eltárolandó adatok mennyiségével és a számtalan adatművelettel (kapcsolat, export, átkódolás). A professzionális médiaszerkesztők által működtetett ilyen típusú munkaállomás használata és annak biztosítása, hogy a szolgáltatás nem áll le, létfontosságú a vállalkozás termelési kapacitásának fenntartása érdekében.

 gyors csatlakozás alacsony késleltetésű háttértár rendszerekhez

 folyamatos termelékenység szempontjából kritikus jelentőségű szolgáltatások biztosítása

 támogatás több ezer egyidőben működő virtuális munkaállomás számára

Az utómunkákat végző stúdiók és a rádió szerkesztőségek általában grafikai munkaállomásokat használnak a média munkák, hanghatások és számítások offline szerkesztésére. A digitális média – különös tekintettel a nagy felbontású képekre –, termelésintenzív szerkesztőrendszerek használatát igényli, amelynek gyors processzort, kiváló grafikai képességeket, nagy mennyiségű memóriát, nagy sávszélességű kapcsolatot és nagy tárolókapacitást kell tartalmaznia. A múltban az ezen követelményeknek való megfeleléshez nagyméretű és drága munkaállomásokat kellett megvásárolni. A hitelesített szoftver használata egy másik fontos szempont a munkaállomások esetében. A szerkesztő szoftvereket általában munkaállomásonként számolják és a hozzáférést egy úgynevezett “dongle” megoldás vagy egy hitelesítésért felelős szerver vezérli.

Ajánlatunk az Ön számára:

Válassza a legjobb digitális megoldást a tökéletes eredményhez

» Videó Stúdió »

A videók nyilvánosan elérhetővé tétele mellett az XCubeNAS kényelmes választás személyes filmkönyvtárakhoz és a korábban rögzített videók tárolásához is. A 100 Mb/s csatlakozási sebességgel használható, közvetlenül dokkolt adattároló nemcsak nagy kapacitással rendelkezik, hanem szelektív adatgyűjtést is lehetővé tesz. A pillanatkép funkcióval komolyabb szintű adatvédelmet alkalmazhatunk, hogy elkerüljük a potenciális problémákat, például a hagyományos flash meghajtókkal gyakran előforduló formázás közben adódó hibákat.

» Közvetítő »

Manapság egyre több tévécsatorna kezdett nagy teljesítményű és hatékony NAS-tárolást használni alternatív megoldásként. A teljes gyártás utáni architektúrával csak egy NAS kezelhető közvetlenül, amivel a vállalat számára sok kiadás és menedzselésre szánt idő takarítható meg. A folyamat ilyen módon igen könnyűvé válik. Bár ez a megoldás nem feltétlenül olyan hatékony, mint a SAN, mindaddig hasznos lehet, amíg a felhasználó több NAS-t vásárol, áthidalva az esetleges nehézségeket.

» Virtualizáció »

Az XF2026D a VMware Ready és a Citrix Ready tanúsítványát kapta meg, a gyártást illetően 99,9999%-os szintű rendelkezésre állással bír, a Cisco Systems pedig teljeskörűen tesztelte és hitelesítette, mint egy nagyszabású VDI-telepítést. Ez egy Cisco és QSAN XCubeFAS integrált infrastrukturális megoldás része. Az XCubeFAS-t virtuális munkaállomás-környezetben is tesztelték NVIDIA vGPU gyorsítással annak érdekében, hogy kiváló grafikai élményt biztosítson a felhasználóknak.

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.