AKTÍV HÁLÓZATI ELEMEK

Ha informatikai hálózatkiépítésről, vagy üzemeltetésről van szó, fontos szempont a folyamatos hiba nélküli üzemelés. Ahhoz, hogy ez biztosítva legyen, lényeges a megfelelő választás az adatáramlást szolgáló vezetékektől egészen a hálózati eszközökig.

A Mikrotik termékek erőssége, a RouterOS, mely önálló működése révén szoftver, és operációs rendszer is egyben. Előnye, hogy konfigurációs szempontból nagyvállalati igényekhez igazított, egy otthoni felhasználásra szánt Routerboard hex-ben is beállíthatóak tűzfal szabályok, routing szabályok, használható a Virtual Private Network (VPN) lehetőség, és korlátozható a sávszélesség.

Hardver szempontjából a Mikrotik Cloud routereket nagyvállalati használatra tervezték. A CRS326-24G-2S-RM modell 24 Gigabit Ethernet csatlakozási lehetőséggel, 800 MHz-es egymagos processzorral, POE támogatással, és 512 MB memóriával rendelkezik. Különlegessége, hogy választható operációs rendszerrel ellátott modell. 

Ha nagyobb távolságra szükséges a hálózat kiterjesztése, akkor az SXT nagy teljesítményű, kültéri, vezeték nélküli hozzáférési pont is lehet ideális választás. Az SXT ac modell, 2-szer kettő dupla polarizációs, 5GHz-es, és 16 dBi-es antennával rendelkezik, mely alkalmassá teszi több kilométeres távolságú hálózat, pont-pont összekötésére.

Egy másik választható márka az UBIQUITI, melynek széles termékpalettájában megtalálható az airmax Powerbeam 500mm antenna. Olyan megoldásokban ajánlatos, ahol nagy adatátviteli sávszélesség szükséges, nagy távolságon belül. A parabola tükör nagyobb zavarvédettséget biztosít, és csökkenti a szélterhelést, valamint szűkebb sugárban irányítja a rádiófrekvenciát.

A Cisco, mint vezető pozícióban elhelyezkedő márka az informatika, és a hálózatkezelési fejlesztések terén, elsősorban a nagyvállalati igényeket célozza meg. Ha hálózatában kritikus alkalmazások futnak, melyeknek folyamatosan optimális sávszélességet kell biztosítani, úgy a Layer2-es SRW switchek jelentik a megfelelő megoldást. A menedzsment igényeket akár a legkisebb 8 portos eszköz segítségével is kielégítheti, azonban a magas felhasználószám és az IP eszközök megléte sem jelent problémát, hiszen az SRW család akár 48 portos gigabites PoE switchekkel is rendelkezik. A nagy áteresztő kapacitás, és a fejlett menedzsment lehetőségek hatékony, és fennakadásmentes működést biztosítanak, így hálózata minden szűk keresztmetszetét megszüntetheti, egyetlen kompakt megoldással.

A Desktop felhasználásban erős TPLINK széles termékkínálatából kiemelve, a TL-WR841N modell, otthoni felhasználásra fejlesztett wifi-router. Könnyen kezelhető konfigurációs felülete, megbízható működése és gazdaságos árérték arányának köszönhetően, népszerű termék a felhasználók körében. 300 Mb/s vezeték nélküli sebesség ideális a szakadásra érzékeny alkalmazásokhoz, és kettő 5dBi Fix Omni antennával nagyban növeli a vezeték nélküli stabilitást.

Informatikai szakértőnk

TÓTH ATTILA

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni, vagy segítségre van szüksége forduljon hozzá bizalommal!

+36-1-88-33-100

it@alphasonic.hu

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje szakértőink támogatását!
Ha pedig már tudja, mit szeretne, akkor pedig látogasson el webshopunkba!

0
napon belül kiszállítás
0
termék raktárról
0
év tapasztalata
0
alapterületű áruház

IRÁNY A WEBÁRUHÁZ!

TEKINTSE MEG TÖBB EZER TERMÉKBŐL ÁLLÓ KÍNÁLATUNKAT!

WEBÁRUHÁZ

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.