Mi az a 4K?

A 4K felbontás egy általános kifejezés a videóra, ami 800 millió pixelt jelenít meg (3840X2160 pixel). A „K” a kiló szó kezdőbetűjét jelöli, mutatva az 1000-et, a 4K pedig a 4000-et. A 4K négyszer jobb felbontást nyújt, mint a Full HD, ez egy új videó technológia. A 4K-t a felbontás kifejezésére használják, mint például a PC, televízió, magas felbontású digitális kamera, digitális kamera esetében. Videofelvételnél 4K-s IP kamerával, megtapasztalható a valóságérzet és a magas felbontású ábrázolás térszerű bemutatása a részletességhez.

 

Ultra-magas felbontás, 4K képminőség

 

Az Ultra HD 4K IP kameráknak 27-szer jobb a felbontása mint a hagyományos analóg (VGA) kameráknak, 9-szer jobb, mint a hagyományos HD (1280X720) és négyszer jobb, mint a Full HD (1920X1080). Ez azt jelenti, hogy a képek részletesebbek lesznek, ráadásul tiszták maradnak, mikor neked a kép csak egy részére kell ráközelítened. A magas teljesítményű lencsék, melyeket a Panasonic 4K IP kamerákhoz használnak, egyenletes magas felbontású képeket nyújtanak a kép közepétől egészen a szélekig.

 

4K3

 

Széles terület megfigyelés 

 

Egy egyszerű 4K IP kamera hatékonyan meg tud figyelni egy szélesebb területet, mely lehetővé teszi számodra, hogy csökkentsd a maximális kamerák számát, amely szintén kiküszöböli a vak foltokat. A megfigyelés nem csak vízszintes és függőleges szögben lehetséges, de a mélység is érzékelhető. És mikor megfigyelünk ugyanazon a téren belül, a 4K megnövekedett tartománya azt jelenti, hogy a szükséges eszközök száma lényegesen csökkent összehasonlítva a hagyományos kamerákkal. Lefordítva, csökkenő költségek lesznek a kamerákat nézve, kevesebb telepítési idő és munka, és alacsonyabb karbantartási költségek.

 

4K2

 

A 4K CCTV  rendszerben, a 4K képes kijelzők is csökkentik a szükséges kijelzők számát a kezelő szobában.

 

A kamera ultra-magas 4K felbontása lehetővé teszi, hogy színes felvételeket készítsünk homályban, vagy alacsony fényű környezetben. Még sötétebb körülmények közt, a kamera használni tudja egyszínű fordított funkcióját, hogy váltson fekete-fehér képekre, és teljes sötétségben is pontosan meg tudja jeleníteni, hogy mi történik az infra előtt.

Tp-Link Oktatás

November 29-én ismét TP-Link képzés lesz az Alphasonic Kft. oktatótermében, ahol Dr. Kilbertus Viktor fog a TP-Link képviseletében a szállodai, iskolai, bolti Wi-Fi rendszerek tervezéséről és telepítéséről előadást tartani. A fél napos eseményen a Wi-Fi rendszerek beüzemelésében felmerülő tipikus problémákra is megoldást adnak, illetve a TP-Link Auranet kontrolleres Wi-Fi termékcsalád is bemutatásra kerül.

Az NComputing elindította a VSpace Pro 10-et, az új generációs desktop virtualizáló platformját

Iskolák és kisvállalkozások virtuális gépek százait tudják távolról kezelni az új felhő tulajdonsággal, valamint akár 80% költség  takarítható meg évente.

 

San Mateo, Kalifornia – 2016. szeptember 29 – A mai nap az NComputing elindította a vSpace PRO 10-et, az új desktop virtualizáció platform megoldását, egy újratervezett UI és UX, valamint egy teljesen új felhő jellemzővel. A vSpace Pro 10 felruházza az iskolákat, valamint a kis és középvállalkozásokat a képességgel, hogy futtassanak és kezeljenek akár 100 virtuális gépet egy egyszerű kiszolgáló eszközről. Összehasonlítva minden PC alapú megoldással, ez csökkenti a beszerzési költséget 65%-al, az IT karbantartási költségeket 80%-al évente, és akár 90% energiát takaríthatunk meg, ha kombináljuk az NComputing vékony kliens-el.

 

A vSpace Pro 10 támogatja a legújabb Windows operációs rendszereket, hogy valódi PC desktop élményt nyújtson a végfelhasználónak. Akár a tanteremben, vagy a munkahelyen, az IT adminisztrátorok be tudják állítani és figyelni tudják a desktop virtualizáció folyamatát és távolról kezeli tudják több száz csatlakoztatott felhasználó munkáját, mely a vékonykliens eszközökön fut – anélkül, hogy a konkrét gépnél lennének. Ez a központosított kezelés levágja a költségeket és javítja a biztonságot a kockázat csökkentésével, hogy magánfelhasználók tudatlanul biztonsági intézkedéseket szegjenek meg.

 

Az új vCAST technológia a vSpace Pro 10-el dolgozik, hogy növelje a támogatott vSpace felhasználók számát akár 6 alkalommal, összehasonlítva a vSpace előző verziójával, azonban ez nem befolyásolja a felhasználói élvezetét a sima futásnak, HD videó minőségnek. A közelgő prémium lehetőségek tartalmazzák az integrált tanterem kezelést megfigyeléssel, valamint élő chat és diák tanterv kezelést, hogy növeljék a termelékenységet az iskolákban. A további közelgő lehetőségek tartalmazzák a Szerver állapot és használat megfigyelést, hogy segítsenek az IT adminisztrátoroknak minimalizálni a potenciális üzemen kívül töltött időt és nyomon követni a szerver munkaterhelését.

 

Rakesh Chauhan, ügyvezető igazgató a Techminds Solutions-nél, magyarázata: „Vásárlóink kezelik az összes routert és szervert és a szerepük megköveteli tőlük, hogy időt fordítsanak minden felhasználó gépének összeomlása esetén a hiba manuális elhárítására, valamint rendszeres frissítésére. Kértek tőlünk valamit, ami lehetővé teszi számukra, hogy ezt meg tudják tenni kényelmesen a saját helyükről. A vSpace Pro 10-el költséghatékony megoldást tudunk nyújtani az IT költségvetéshez, ezáltal az IT vezetők órák százait takaríthatják meg évente.

 

A vSpace Pro 10 kulcsjellemzői:

 

Windows támogatás – a vSpace Pro 10 támogatja mind a 9 népszerű Windows operációs rendszert, beleértve a legújabb Windows 10-et, valamint a Windows Server 2016-ot, hogy valódi PC élményt nyújtson a végfelhasználóknak. vSpace felhő kezelő portál – Egy felhő alapú webes felület, mely lehetővé teszi az admin számára, hogy távolról kezelje és kiossza az NComputing szoftver licenceit, prémium jellemzőit, valamint fejlett vSpace szervereit bármilyen böngészőből. Biztosítja a felhasználók láthatóságát a tanteremben vagy a munkahelyen. NComputing vSpace kezelés – Lehetővé teszi az admin számára, hogy a szoftver licenceket központosítsa és kezelje, valamint kiossza a prémium tulajdonságokat a csatlakozott vSpace szerverekkel együtt, így rugalmasságot nyújtva a különböző telepítési elképzelésekhez. NComputing vSpace konzol – Korábbi nevén NC-konzol, a vSpace konzol központilag kezeli a vSpace szerver telepítést és az eszközkezelő funkciókat, függetlenül attól, hogy melyik vSpace szerver csatlakozik hozzá. Ez lehetővé teszi az adminok számára, hogy gondoskodjanak a telepítésről az egyszerű vagy többszörös site-okon, megkönnyítve ezzel a kezelési feladatok végrehajtását távolról, mint például a firmware frissítés, eszköz újraindítás és vSpace szerver konfiguráció.

 

NComputing vCast Technológia (Prémium tulajdonság): Az új vCast web streamelés technológia együtt működik a vSpace Pro 10-el, hogy növeljék a felhasználó támogatást (a támogatott vSpace felhasználók számát) összehasonlítva az előző vSpace verziókkal magasabb minőségű HD videókat nyújt.  Young Song, az NComputing ügyvezető igazgatója mondta: „A felhő szoftverrel kapcsolatban arra számítanak, hogy 2019-ig felülmúlják a 112.8 milliárd és a SaaS-on keresztülközel ötször olyan gyorsan fognak nőni, mint a hagyományos szoftverpiac. Ez létrehoz egy nagy alkalmat számunkra is és vásárlóink számára is, valamint rákényszerít minket, hogy olyan megoldásokat nyújtsunk ami meghatározza a piacot és amit a vállalkozások szeretnének. A vSpace Pro 10 platform elindítása fontos mérföldkövet jelentett mind az NComputing, mind a vásárlóink számára, hatékony desktop virtualizációs élményt nyújtva.

A vScpace Pro mától elérhető és ingyenesen letölthető az NComputing weboldaláról: www.ncomputing.com/vSpacePro10

 

A vSpace Pro 10-ről

 

A vSpace Pro 10 a jelenlegi vékonykliens családokkal működik (NComputing L/M/MX/CX széria), vSpace Pro kliens Chromebook-hoz és Windowshoz, és hamarosan Raspberry Pi 3 kliens. Támogatja a Windows Szerver 2016-ot és Windows 10-et, valamint a régebbi operáció rendszerek is támogatottak, beleértve a Winodws 7 és 8, Windows Szerver 2012, 2008 és Windows Multipoint Szervert.

Megjegyzés: Microsoft Windows Server és a megfelelő kliens hozzáférés licencek a több felhasználós környezethez szükségesek NComputing termék használata esetén. Desktop operációs rendszerek, mint például a Microsoft Windows 10 megfelelő az egy felhasználós alkalmazásokhoz, mint a 1:1 VDI, display rendszerek, és távoli hozzáférés.

 

Az NComputingról

 

Az NComputing vállalat, melyet 2003-ban alapítottak vezető a kliens virtualizációs megoldásokban. Elhárítva az akadályokat az egyszerűség és egyedülállóság képletén keresztül, teljesítmény és érték, az NComputing integrált megoldásai kiszolgálják a globális vevőket, akár az oktatás, egészségügy és kormányzat területén is. Több mint 20 millió mindennapi felhasználóval 140 országban, a vállalat minden mástól gyorsabb megoldást nyújt az egész világban . További információ: http://www.ncomputing.com

 

Expo nyertesek

Tekintse meg az
Alphasonic Expo_logo_2016
Nyerteseit! 

 

Főnyereményeinket nyerte:

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
RAW4

Toyota RAV4 teszthétvége:

 

 

Antosz Balázs 
Adept Consulting Kft.

 

 

 

 

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Logo_meglepkek

Meglepkék Élményajándék utalvány:

 

 

Okolicsányi Zsolt
REAS.HU Informatikai Kft.

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Logo_meglepkek

Meglepkék Élményajándék utalvány:

 

 

Szőke Tibor 
We@b Informatika Kft.

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

RBlue-Shopper-Bag

Ajándék táska, tele meglepetésekkel:

 

Tóth Gergely
Expertinit Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

MIKROTIK_Router_Wireless_hAP_Lite-i141601

MikroTik router:

 

Juhász Tibor
MÁV Szolgáltató Központ Zrt.

 

 

 

 

 

 

 

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

  

Előadások nyertesei:

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

MIKROTIK_Router_Wireless_hAP_Lite-i141601

MikroTik Router:

 

Kilin Attila
Technotrade Rendszerház Kft.

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

 

MIKROTIK_Router_Wireless_hAP_Lite-i141601

MikroTik Router: 

 

Lázár Krisztián
D.I.S. Alarm Kft.

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

ATEN_KVM_SPC_USB_VGA_CSU-i77536
ATEN KVM switch:

 

Náray Attila
Edat-It Kft.

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

ATEN_USB_Mini_HUB_port_Fekete_UHQ-i77612

ATEN USB HUB:

 

Sándor Balázs
My-Com Kft.

 

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

 

Eset-Cyber-Security

ESET licence:

 

Szabó Szilárd
xiTech Informatika Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

 

 

Eset-Cyber-Security
ESET licence:

 

Zsigri Oszkár
ItComMed Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

 

 

 

 

Gratulálunk minden nyertesnek!

Minden nyertessel felvesszük a kapcsolatot!

 

*A képek illusztrációk

 

Felhő alapú videó megfigyelő megoldás

A felhő alapú megoldások nagy népszerűségnek örvendnek és számos oka van e fajta megfigyelő megoldásban gondolkodni, különösen a kis és középméretű vállalkozásoknál. Hogy megfeleljen a fejlesztői követelményeknek, a Vivotek megalkotta a VADP-ot (Vivotek alkalmazásfejlesztő platform). A VADP egy olyan nyitott platform, mely lehetővé teszi a külső partnerek számára, hogy feltöltsenek alkalmazásokat a felhő szolgáltatással a kamerára.

 

Stratégia együttműködés a Genetec™ Stratocast™ platformmal

 

 

A kis és középvállalkozások igényelnek egy megbízható videó megfigyelő megoldást magas karbantartási költségek nélkül. Elkötelezettek, hogy előrehaladott felügyeleti megoldást nyújtsanak a megbecsült globális vevőiknek, a Vivotek megerősíti a stratégiai együttműködést a Genetec-el, a nyílt platform vezető forgalmazója, egyesített IP biztonsági megoldások felhő alapú videó felügyeleti megoldással. A Genetec megoldása a Vivotek vállalati szintű hálózati kameráival, manapság az új felhő alapú megoldások ki tudják elégíteni a kis és közép vállalkozások növekvő biztonsági igényeit. A felhasználók élvezni tudják a magas minőségű videókat bárhol, bármikor az interneten keresztül.

 

vadp-02

 

Kulcs előnyök

Genetec Stratocast áttekintés

 

Ahogy a kiskereskedők és kisvállalkozások meg akarnak valósítani egy videó megfigyelő rendszert, hogy meggátolják a lopást és csökkentsék a felelősséget, az új megoldások most elláthatják őket jelentős előnyökkel a hagyományos DVR rendszereken keresztül. A Stratocast egy problémamentes megközelítése az üzleti biztonságnak, mely lehetővé teszi az ön számára, hogy felügyelje a HD videót, mely biztonságosan felhőben van tárolva.

 

 

 

 

 

 

További információért kérjük látogasson el a Genetec Stratocast weboldalára: http://www.stratocast.com/

 

Vivotek vállalati szintű hálózati kamerák kis-és középvállalkozásoknak

 

A Kis-és közép vállalkozások sok hasznot húzhatnak a Vivotek kamerákból, valamint a Stratocast, bevetett egy megengedhető és megbízható felhő alapú video megfigyelő rendszert, mely elérhető minden internetre csatlakozó eszközről. A Vivotek az 1080p-s HD kamerák teljes palettáját kínálja, hogy bármilyen környezetben megállja a helyét. A kamerák közül sok a kis és közép vállakozásokra fókuszál, beleértve az SNV(Supreme night visibility) kamerákat FD8367A/69A, FD8167A/69A és IB8367A/69A, az ultra kicsi ,fix dome kamera FD8166A, és a világ legkisebb dome hálózati kameráját az FD816C-HF2-t.

Rendszámfelismerés

Magas teljesítmény és pontos rendszámfelismerő megoldás az állandó forgalom megfigyeléshez

 

Azért, hogy jobb képességet kapjunk a rendszám felismerésben, a Vivotek együttműködött a rendszámfelismerő szoftverrel, melyet globális partnerek fejlesztettek, hogy rögzítse a rendszámokat a rendszám felismerő alkalmazásoknak. A Vivotek rendszám felismerő kamerái gondoskodnak a dupla sávos felismerésről 2 megapixeles tisztasággal az egyszerű kamerától az érték hozzáadott jellemzőkkel, mint például az RBF (távoli hátsó fókusz), EIS (Elektronikus kép stabilizáció), IR szűrő, és a választható külső IR led-ek. A Vivotek gazdaságos rendszám felismerő megoldása tiszta képeket biztosít a rendszámokról a megbízható felismerésért, a legmagasabb szintű fényben és az éjszakai sötét órákban egyaránt. Ez az együttműködés a Vivotek rendszám felismerő kamerái és az LPR/ANPR szoftver alkalmazás partnerei közt növeli a közlekedés kezelést és megerősíti a végrehajtó alkalmazásokat.

 

ip816a-lpc_411ip816a-lpc_412

 

 

 

 

 

 

 

Vivotek 2MP-es rendszám felismerő kamerák

 

Előnyök