Dokumentumkezelés NComputinggal

afKövetkező interjúnkat, Ambrusch Ferenccel készítettük, aki a Habel Magyarország Kft. informatikai vezetője. Ferenccel a beszélgetésünk során a Habel dokumentummenedzselő szoftver és az NComputing vékonykliens ötvözéséről kérdeztük.

 

 

Alphasonic Kft.:

Nagyon örülünk neki, hogy tudtál ránk időt szakítani, és be tudod mutatni az olvasóink számára az általatok kínált szoftver és az NComputing közös működését. Bemutatnád, először kérlek a Habel Dokumentummenedzselő szoftvereteket?

 

 

Ambrusch Ferenc:

Mi köszönjük a lehetőséget, hogy beszámolhatunk a közös együttműködés eredményeiről.

A Habel Dokumentummenedzselő szoftver egy olyan program, aminek segítségével az ügyfél könnyedén digitalizálhatja papír alapú számláit, vagy akár a fontosabb dokumentumait. Ez egy felől azért nagyon hasznos, mert nem keverednek el a fontosabb papírok, szerződések, illetve a digitalizálás következtében kevesebb a papír felhasználás. Ennek ugye egy környezetkímélő hatása is van. A Habel szoftver, képes arra is, hogy az e-maileket is archiválja. A szoftverben könnyedén meg lehet találni, akár az 5 évvel ezelőtti számlákat is. A papír alapú számlákat nagyon gyorsan bescanneli, illetve az Office alkalmazásokkal is könnyedén együtt tud dolgozni.

 

Egy ilyen komoly szoftvernek megvannak a kapacitási szükségletei, így egy elavult, toldozott-foltozott informatikai rendszeren nehezen, vagy egyáltalán nem is fut.

 

Alphasonic Kft.:

Emlékszik rá, hogyan került kapcsolatba, az NComputing vékonyklienssel, miért pont rá esett a választás?

 

Ambrusch Ferenc:

Az Alphasonic Kft.-vel már régóta kapcsolatban vagyunk, az együttműködésünk már régre nyúlik vissza. Az egyik partneroktatáson hallottam először az NComputing eszközről és a felhasználási területeiről. Első nekifutásnak, be kell vallanom, hogy bizonytalan voltam, de amikor az újabb szériás vékonykliensekkel is megismerkedtünk, akkor láttuk meg a lehetőséget a Habel szoftver és az NComputing eszköz ötvözésében.

 

Több hétig teszteltük, és futtattuk a szoftvert a vékonykliensen. Az eredmény nagyon jó volt, mert semmilyen fennakadást nem tapasztaltunk a tesztidőszak alatt. A felmerülő kérdésekben teljes körű technikai support-ot, és támogatást kaptunk, ami nagyon ritka.

 

Alphasonic Kft.:

Milyen helyekre sikerült már telepíteniük együtt a Habel szoftver és az NComputing eszközöket?

 

Ambrusch Ferenc:

Jelenleg két teljesen befejezett projektünk van, plusz egy ilyen rendszer van kialakítva a könyvelő irodánkban is. A közeljövőben, pedig belekezdünk egy újabb telepítésbe.

Igazából az 1-2 fős cégektől kezdve a nagyobb vállalatokig nagyon sok partnerünk van. Valahol még nem érett meg teljesen a gondolat, és az elhatározás a váltásra vagy a fejlődésre. A nagyobb cégeknél a legnagyobb problémát az okozza, hogy a külföldi anyavállalat szabályai szerint kell működniük a legtöbb esetben, és ebbe természetesen az informatika is bele tartozik.

Szeretnénk a két termék ötvözetével főiskolákra is bejutni, de sajnos ez sem olyan könnyű. A rendszergazdák elérhetetlenek, és igazából ők nem is találkoznak a valós problémákkal, mivel nem ők tanulnak vagy tanítanak azokon a gépeken. Kitartunk amellett, hogy az oktatás minősége a fontos. Viszont elavult eszközökön nem lehet oktatni és tanulni.

 

Alphasonic Kft.:

Gondolom a telepítés után is tartják a kapcsolatot a megrendelőkkel. Milyen véleménnyel vannak a rendszerről, esetleg emelnek ki valami pozitív változást?

 

Ambrusch Ferenc:

Természetesen, a telepítéssel nem zárul le a kapcsolatunk a megrendelővel. Folyamatosan felkeressük, hogy hogyan működik, van-e esetleg olyan, amiben tudnánk tovább segíteni. A legtöbb ügyfelünk ugyan azokat a pozitív dolgokat emelték ki.

 

Ergonómiailag könnyebb, hogy nem kell kerülgetni a számítógép házat, vagy figyelni arra, hogy ne rúgjuk meg. A másik, amit rendszerint kiemelnek, az az, hogy megszűnt a zaj. Egy olyan irodában, ahol napi 8 órán keresztül 9 számítógép folyamatosan zúgott, az NComputing vékonykliens csendes működése már felüdülés.

 

A cégek rendszergazdái azt is kiemelték, hogy sokkal egyszerűbb a szoftverek frissítése. A könyvelő irodák általában a bevallási időszak elején jön az üzenet, hogy frissíteni kell az AbevJava-t. A vékonykliens előtt ezt egyesével kellett megcsinálni minden gépen, de a beüzemelés után ezt elég a szerveren elvégezni. Természetesen ez a többi programra is igaz. A frissítéseket követően a munka zavartanul folytatódhat tovább.

 

Ezzel az eszközzel az informatikai rendszer tervezhető, mérhető és természetesen a rajta lévő szoftverek is jogtiszták.

 

Alphasonic Kft.:

Nagyon szépen köszönjük, hogy válaszolt a kérdéseinkre! A jövőre sok sikert, és projektet kívánunk!

 

Ambrusch Ferenc:

 

Én köszönöm a lehetőséget, és a támogatást, bízom benne, hogy a jövőben is sikeresen tudunk együttműködni!