Hogyan kezeli az IP-alapú videó felügyeleti rendszer a szociális távolságtartást?

A COVID-19 világjárvány idején a szociális távolságtartás megszokott közegészségügyi beavatkozássá vált világszerte. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) meghatározása szerint a szociális távolságtartás, más néven „fizikai távolságtartás”, azt jelenti, hogy az otthoni környezeten kívül távolságot kell tartani önmagunk és más emberek között. A szociális távolságtartás révén, tudatos erőfeszítéseket téve lassíthatjuk a COVID-19 terjedését olyan módon, hogy egymástól fizikailag távolságot tartunk. A szociális távolságtartással kapcsolatban bebizonyosodott, hogy a betegség terjedésének csökkentésében ez az egyik leghatékonyabb módszer.

Hogyan tudják az országok támogatni a szociális távolságtartást szabályozó rendeleteket?

A CDC és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácsai alapján minden országot arra buzdítottak, hogy tegyék közzé a saját szociális távolságtartásra vonatkozó szabályaikat. Az Egyesült Államok minden államában kiadtak irányelveket vagy utasításokat, amelyek korlátozzák a társadalmi interakciókat. Az Európai Unióban (EU) a Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Európai Központ (ECDC) a kitöréstől kezdődően figyelemmel kíséri a COVID-19-et, a folyamattal kapcsolatban kockázatértékeléseket végez, továbbá közegészségügyi útmutatásokat és tanácsot ad az EU tagállamainak és az Európai Bizottságnak a reagálási tevékenységeket illetően. Eközben Ázsia egész területén – Szingapúr, Dél-Korea, Japán, Hongkong és Tajvan – szigorú szociális távolságtartási politika került bevezetésre.

Hogyan reagált a kiskereskedelmi ágazat a szociális távolságtartást szabályozó rendeletekre

Az iskolák, éttermek, tornatermek, fodrászszalonok és vállalkozások, amelyekben elkerülhetetlen, hogy az emberek közeli kapcsolatba kerüljenek egymással, kivétel nélkül zárva tartottak világszerte. A kiskereskedelmi vállalkozások körében a szupermarketek azon kevés helyek közé tartoztak, amelyek továbbra is nyitva maradtak a vírus kitörése és a zárolás ideje alatt is, mivel ezek elengedhetetlen fontossággal bírnak.

Az iskolák, éttermek, tornatermek, fodrászszalonok és vállalkozások, amelyekben elkerülhetetlen, hogy az emberek közeli kapcsolatba kerüljenek egymással, kivétel nélkül zárva tartottak világszerte. A kiskereskedelmi vállalkozások körében a szupermarketek azon kevés helyek közé tartoztak, amelyek továbbra is nyitva maradtak a vírus kitörése és a zárolás ideje alatt is, mivel ezek elengedhetetlen fontossággal bírnak.

Az alábbiakban bemutatjuk a szupermarketek általános szociális távolságtartásra vonatkozó gyakorlati intézkedéseit:

1. Az üzlethelyiségekben tartózkodó vásárlók számának korlátozása.

2. Az elvárt távolság betartását segítő távolságjelölők, korlátok és padlószalagok elhelyezése.

3. Olyan védőeszközökbe való befektetés, mint például a pénztáraknál található akril képernyők.

4. A takarítás gyakoriságának növelése és kézfertőtlenítő szer biztosítása a vásárlók számára.

5. Az érintés nélküli fizetés felső határának növelése.

Egyes szupermarketek saját rendszert vezettek be a vásárlók egymástól való távolságának megtartása érdekében. Ugyanakkor egyre több szupermarket lánc telepít IP-alapú megfigyelő- és üzleti intelligens rendszereket humán erőforrásuk terheinek csökkentése érdekében, miközben enyhítik a munkavállalók és a vásárlók üzlethelyiségekben történő megfertőződésének kockázatát.

Videó elemzés a COVID-19 alatt

Ahogy az IP-alapú videomegfigyelő iparág belépett a mesterséges intelligencia (MI) korszakába, a biztonsági kamerák (IP-kamerák) terén nagy előrelépések tapasztalhatók az MI és a deep learning technológiák alkalmazása révén.

Ezek a következő generációs kamerák nagy teljesítményű számítási teljesítménnyel és videoelemző funkciókkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a valós idejű képanyagból nagy mennyiségben elemezhető adathalmazhoz juthassanak.

1. Sorkezelés

A sorkezelést úgy tervezték, hogy használatával optimalizálhatók legyenek a vásárlók tapasztalatai azáltal, hogy csökkentik a sorban állással eltöltött várakozási időt. A világjárvány idején a sorkezelés az ügyféláramlás hatékony menedzselésére és a sorok feltorlódásának elkerülésére összpontosít a szociális távolságtartás fenntartása érdekében.

2. Emberszámlálás

A belépés-ellenőrzés kezelésének igényeire reagálva a videoanalitika ideális eszközt jelent az üzletláncok számára. Az emberszámlálás megoldása abban rejlik, hogy a rendszer könnyedén felismeri a helyiségek kihasználtságát, így valós időben figyelhetők meg és értékelhető az üzlethelyiségbe belépő és az onnan kilépő emberek száma, biztonságosabb környezetet biztosítva ezáltal a vásárlók és az alkalmazottak számára.

3. Tömegdetektálás

A tömegdetektáló videoanalitika segítségével azonosítható, hogy egy adott területen hány személy tartózkodik. Az üzletek és a vállalkozások ezután könnyedén kezelhetik és fenntarthatják a vásárlók közötti szükséges távolságot, és automatikus riasztási értesítések küldését alkalmazhatják, amikor az adott helyiségben tartózkodók száma megközelíti, eléri, vagy túllépi a felső limitértékként meghatározott maximális létszámot.

4. Személyi védőeszközök (PPE) észlelése

A személyi védőeszköz (PPE) olyan eszköz, amely megvédi a felhasználót az egészségre és a személyi biztonságra veszélyt jelentő kockázatoktól. Ezek közé tartoznak a munkavédelmi védősisakok, védőkesztyűk, szemvédők, a láthatósági ruházat, a különböző biztonsági lábbelik és így tovább. A COVID-19 világjárvány idején a fejlett videóelemzés képes felismerni azokat a személyeket, akik nem viselnek maszkot, védőkesztyűt, védőmellényt vagy más kritikus jelentőséggel bíró védőfelszerelést, ezzel biztonságos és egészséges környezetet biztosítva mind a vásárlókkal közvetlen kontaktusban munkát végző munkavállalók, mind a vevők számára.

Ami intelligens, az biztonságosabb: Tömegkezelő megoldások

Ezek a mesterséges intelligencia által vezérelt videoanalitikai és intelligens kamerák IP-alapú megfigyelési megoldásokat biztosítanak, hogy ezáltal a felhasználók nagyobb mértékű segítséghez juthassanak üzleti vállalkozásukban a megnövekedett pandémiás nyomás idején. A VIVOTEK, a globális IP-alapú megfigyelő technológia szolgáltatójaként megoldást kínál a kiskereskedelmi vállalkozások számára a maximális kihasználtság kezelését illetően, valamint a biztonságosabb és egészségesebb környezet fenntartása érdekében. A VIVOTEK tömegkezelő megoldása könnyedén képes felügyelni az üzletekbe belépő és az onnan kilépő személyek számát, biztonságosabb környezetet biztosítva ezáltal a vásárlók és az alkalmazottak számára. Ez az intelligens emberszámláló és információ elemző kamerarendszer a belépési pontokon alkalmazható, olyan területeken, ahol nagyobb a társadalmi interakció valószínűsége, például üzlethelyiségekben, szupermarketekben, gyógyszertárakban, bankokban és éttermekben.

Tekintse meg áruházunkban a mesterséges intelligenciával működő

Emberszámláló IP kameránkat!

Az alábbiakban bemutatjuk a VIVOTEK tömegkezelő megoldásának előnyeit:

1. A szociális távolságtartás követelményeinek való megfelelés

Első a biztonság. A VIVOTEK tömegkezelő megoldásának megvalósítása lehetővé teszi az embertömeg hatékony irányítását azokon a helyeken, ahol fenn kell tartani a szociális távolságot.

2. Nagy pontosság

Ha a kiskereskedők biztonsági személyzetet vagy részmunkaidős munkavállalókat alkalmaznak a forgalom számlálására, ez kevésbé célravezető megoldást eredményez. A VIVOTEK 3D személyszámláló kamerája pontos nyomkövetést és 98% -os számlálási pontosságot biztosít. Ez a pontosság tovább növelhető a nagy adatmennyiség átviteli képességének növelésével.

3. Valós idejű elemzés

A mesterséges intelligenciát és a deep learning elemzést kombinálva össze lehet gyűjteni a videoadatokat, amelyek valós időben elemezhetők és felhasználhatók, lehetővé téve ezáltal a kiskereskedelmi vállalkozások számára, hogy a személyzet bármilyen változás esetén azonnal reagálhasson.

4. A fertőzés kockázatának csökkentése

A VIVOTEK tömegkezelő megoldásának bevezetése azt is jelenti, hogy a fizikai kapcsolat mértéke minimalizálhatóvá válik, biztonságosabb munka- és vásárlási környezetet biztosítva mind a vásárlók, mind az alkalmazottak számára.

Együtt vagyunk

A COVID-19 megváltoztatta az életünket, valamint azt, hogy miként működünk együtt és hogyan kommunikálunk egymással, így a jelenség a globális gazdaságra is egyre növekvő hatást gyakorol. A mesterséges intelligenciától a videoanalitikáig a VIVOTEK tömegkezelő megoldásának alkalmazása elengedhetetlenné vált a szociális távolságtartás kérdéskörét illetően.

A távolságtartás iránti igény végül véget fog érni. A COVID-19 utáni világban ez a megoldás a kiskereskedelmi üzleti intelligencia részeként is bevezethető, a kereskedelmi műveletek optimalizálásának eszközeként. Így a VIVOTEK továbbra is ügyfelei mellett áll és kiszolgálja őket, miközben mesterséges intelligencia-alapú megoldásokat kínál a COVID-19 elleni küzdelemben is.

Tekintse meg áruházunkban a mesterséges intelligenciával működő Emberszámláló IP kameránkat!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.