A mai gyors tempójú üzleti világban elengedhetetlen a technikai támogatással kapcsolatos kérdések gyors megoldása, hogy mihamarabb folytathassa munkáját.

Nem sűrűn fordul elő, de amikor egy PoE-s eszközünk leáll, az eléggé bosszantó és költséges is lehet. Ez azt is jelentheti, hogy az IP-s telefonunk már csak papírnehezékként funkcionál, miközben el kéne intézünk pár igen fontos telefonos hívást. PoE leállás során a kameránk sem fogja látni, ha például valaki be akar törni hozzánk.  Talán a legrosszabb az, az mikor órák (vagy napok) telnek el a probléma kezeléséig.

Az IP alapú eszközök  képesek PoE-s protokolon keresztül üzemelni. De mi is az a PoE?

A PoE jelentős technológiai előrelépést jelentett megjelenésekor. Nem csak a hálózathoz tudjuk csatlakoztatni eszközeinket, hanem a tápellátást is megoldhatjuk vele. Időt és pénzt is megtakaríthatunk használatával.

Az egyszerű javítás

 Megkérdeztünk IT-s szakembereket, mi az az első dolog, amit egy esetleges eszköz-leálláskor  tenne. A válaszok között elég elterjedt volt a kikapcsolom, majd várok egy keveset és újraindítom felelet. Ez valóban működhet, ha például nem működik a nyomtató vagy lassú a Wi-Fi illetve ha lefagy a számítógép.

Miért? Mert, kvázi egy üres, letisztult, újraindult státuszba helyezheti eszközét.

Ha ez nem oldja meg a problémát akkor kell bevonni a PDM-et ami segíthet felkutatni a probléma eredetét.
Az Intellinet új funkciója, a Powered Device Monitor (PDM), segít online, működésben  tartani a készülékét, hogy ne történhessen kiesés vagy munkaleállás.

Hogyan működik a PDM funkciója?

 A koncepció meglehetősen egyszerű. A switch megvizsgálja, hogy van-e csatlakoztatva bármilyen eszköz hozzá. Bizonyos intervallumok között ellenőrzi van-e forgalom a PoE-s eszköz és a hálózat között. Amennyiben nem talál semmi forgalmat, egy meghatározott idő után kikapcsolja az eszközt. Ezzel kényszeríthetjük magát az eszközt, hogy rebootolja magát, amint tápellátáshoz jut.

Ezt a funkciót az alábbi eszköz támogatja: INTELLINET Switch 48 port POE+/POE

Az Intellinet eszközeit megtekintheti az Alphasonic Áruházban: http://bit.ly/2kGzUXq

Lépjen be a webáruházba!
Csatlakozz Facebook zártcsoportunkhoz!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.