A régmúltú hazai szállodalánc, a Danubius Hotels Zrt. 18 komplexumának teljes körű szerverszobai informatikai infrastruktúra-felújításában segítettük a partnerINVEST Kft-t, amely egy nem mindennapi feladat teljesítésére vállalkozott.

„A hét minden napján és 24 órában üzemelő szállodák számára egy zavartalan és a vendégforgalmat egy pillanatra sem akadályozó megoldással és forgatókönyvvel kellett előrukkolnunk, amely gondos tervezést, precíz munkavégzést és tökéletes helyismeretet követelt meg tőlünk” – fogalmazott Huszár Ádám, a partnerINVEST Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat közelmúltban elnyert tenderéről. A budapesti cég megszerezte a jogot, hogy a Danubius Hotels szállodalánc 18 (ebből 12 készült el idén) komplexuma szerverszobáinak teljes körű infrastruktúra-modernizálását végezze el.

„Izgalmas projektbe vágtunk bele! 30 éves szervergépeket kellett lecserélnünk korszerű, a mai szoftverek futtatására alkalmas modern és üzembiztos eszközökre. A munkát minden egyes létesítmény esetében egy mindenre kiterjedő felméréssel kezdtük: feltérképeztük az épületekben található internet végpontokat, ellenőriztük a működésüket és a bekötött eszközöket, így szinte olyan képet kaptunk a szállodákat átszövő hálózatról, mintha egy emberi test érrendszerét világítottuk volna át. Az összegyűjtött információk alapján új és az adott létesítmény igényeire szabott szerverszekrényt állítottunk össze a megfelelő szünetmentes tápegységgel. Ezután a hálózati aktív eszközök bekötését és üzembe helyezését már a helyi viszonyokat kiválóan ismerő szállodai informatikai rendszermérnök kollégára bíztunk” – fogalmazott Huszár Ádám, aki az átvilágítást követően 4 kollégájával szállodánként két nap alatt valósította meg a mindenre kiterjedő, és az üzemelés szempontjából lehetőség szerint leginkább fájdalommentes megoldásokat. „A feladat teljesítésekor egy szép és rendezett informatikai rendszert kaptunk, amelyben tökéletesen ki tudtuk váltani az elavult berendezéseket.”

„Adódtak váratlan nehézségek, bonyolult helyzetek, amelyeknél teljes körű odafigyeléssel végeztünk a feladatunkat” – hozott fel egy példát Huszár Ádám: minden szálloda más, a problémák és a kezelendő szituációk egyediek. Az egyik hotel esetében az eredeti infrastruktúra kiépítésekor egyetlen rack szekrénybe kötötték a létesítmény saját eszközeit például a hallban található internet végponttal és a szuvenír üzletek bérlőinek rendszerével. „Olyan alternatívát nyújtottunk, amelyben mintegy 140 végpontot egy elkülönített szekrénybe helyeztünk át, mindezt úgy, hogy a szálloda üzemeltetői és vendégei ebből semmit se vegyenek észre. Szakértői ismereteket próbára tevő feladatot hajtottunk itt végre!”

Mit nyernek a hálózati rendszerükben modernizált szállodák?

Egy idejemúlt, üzembiztonságában nem megfelelő, 6-8 régi gépből álló rendszert cseréltünk le egy időszerű, kisebb helyigényű és tized annyi energiát, áramot fogyasztó berendezés-együttesre. A beépített Dell szervergépek jóval nagyobb kapacitásúak, a jövőre nézve bővíthető tárolókapacitással rendelkeznek. A nemrégiben kötelezővé tett és a szállodák esetén különösen kritikus GDPR irányelveket figyelembe vevő konfigurációt állítottunk össze, amelyen több szállodát érintő alrendszer is egyszerre fut. A szállodai hálózat működteti például a foglalási rendszert, a parkolás ellenőrzését, a beléptetést, az épületek különböző helyiségeinek kártyaolvasóját, bizonyos helyeken a call centereket, az épület működtetéséhez elengedhetetlen épületfelügyeleti rendszert (fűtés, közműszolgáltatások, liftek stb.) és ebben a rendszerben tárolódik a vendégek bankkártyás fizetése és fogyasztása.

Huszár Ádám elárulta, hogy két fővárosi és a szezonális szállodák kivételével mindenütt sikeresen végrehajtották az elnyert feladatot, több pozitív megerősítés is érkezett hozzájuk a korszerűsített létesítmények részéről.

A partnerINVEST Kft. a szállodai projekt végrehajtásában az Alphasonic Kft-vel működött együtt: „régóta visszatérő partnerek vagyunk, minden alkalommal, így most is elégedettek voltunk a megrendeléseinkkel” – árulta el Huszár Ádám a több éve ápolt partneri kapcsolatról. A szállodai projekthez 500-600 db különböző nagyságú, 1 és 5 méter közötti, összességében több tíz kilométernyi speciális kábel beszerzését kérték az Alphasonic Kft-től. A szállodák adottságai miatt egyedi tulajdonságú kábelekre volt szükség: például rack szekrényeket összekötő, szilikon szigetelésű, a tűzvédelmi szabványoknak megfelelő kihúzás-gátlással és színjelölésekkel ellátott patch-kábeleket kértek különféle méretekben.(NIKOMAX optikai beltéri kábel, NIKOMAX patch kábel, VALUE CAT6 patch kábel) „Olyan igényeink voltak, amelyek nem kaphatók minden sarki boltban, a beszerzésük sem egyszerű. Minőségi, gyors és árban elfogadható megoldást vártunk az Alphasonictól. Megerősítették az eddigi jó tapasztalatainkat, az üzletkötő kollégák segítőkészek, rugalmasak, pontosak, gyorsak voltak, jó áron és magas minőségű terméket vehettünk át, ami egyben garancia a mi munkánk színvonalára is. A projekt során egyetlen hibás termékkel sem találkoztunk, ami a beépített mennyiséget figyelembe véve szinte hihetetlen. Jó velük dolgozni” – foglalta össze a beszállítói partneri viszonyról Huszár Ádám ügyvezető.

A partnerINVEST Kft. többek között az alábbi termékeket rendelte meg tőlünk:
NIKOMAX Optikai beltéri kábel; MM 50/125,
NIKOMAX patch kábel UTP, Cat6, PVC, 3m;
VALUE Kábel UTP CAT6 LSOH, kihúzás gátló, 2m;
CISCO Switch SG110D-08 8 port;
MANHATTAN Adapter DisplayPort-HDMI  M/F

 Önnek is segíthetünk hasonló projektjében? Vegye fel velünk a kapcsolatot  telefonon a +36 1 88 33 100-as telefonszámon vagy a  sales@alphasonic.hu e-mail címen és találunk megoldást!

Kérem, keresse fel honlapunkat, webáruházunkat, vagy akár személyesen boltunkat.
További felvilágosításért hívjon minket bizalommal!

Lépjen be a webáruházba!
Csatlakozz Facebook zártcsoportunkhoz!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.