Egyszerű megoldással garantálhatjuk egy intézmény valamennyi helyisége és több száz iskolás diák nyomon követését és biztonságát.

Egy idejemúlt és nehezen kezelhető beléptetési és kulcskezelési rendszer újragondolásában az Alphasonic Kft. lehetett a Recotel Bt. segítségére, amely a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban a beléptetés megtervezésben és a berendezések beszerzésében működött közre. Több, mint két évtizede dolgozik együtt nagykereskedésünk a vállalattal, amely átláthatóvá szerette volna tenni egy 1000 középiskolás diákot oktató, számos tanteremmel, szertárral és értékes felszereléssel rendelkező intézményben zajló folyamatokat.

„Korábban az ajtókat nyitó kulcsok regisztrált kézről-kézre adásával lehetett bejutni az egyes termekbe, ám ennek a nyilvántartása sok esetben, például a kulcs elvesztése esetén, meglehetősen nehézkessé vált” – jegyezte meg a Recotel Bt. képviseletében Dömötör Béla. Javaslatára az intézményben egy mindenki számára saját kártyával működtethető, később akár ujjlenyomatokhoz és PIN kódhoz köthető jogosultsági rendszert építettek ki. A projekt megvalósításához az Alphasonic Kft. főként Roline és Conteg termékeket biztosított.

b

A gimnázium abban a szerencsés helyzetben volt, hogy helyben rendelkezésre állt a netkábeles hálózat, amely kiváló alapot adott az új kártyás beléptetéshez is: ehhez csillag topológia módszerét alkalmaztuk (a paneleket külön-külön kábeleztük be a szerverre kötött switchekbe), emellett standalone, azaz vezérlőpanel nélkül működtethető, egyedülálló hálózati biztonsági eszközökre esett a választás, amelyek mindössze 30-40 centiméteres kábelekkel csatlakoztak a már kiépített hálózathoz. „Alapvető szempont volt, hogy a rendszert egy szoftver segítségével programozzuk, és ne a vezérlő nyomógombjaival. A standalone megoldással elkerültük a jóval több munkával, tervezéssel, költséggel és törmelékkel együtt járó biztonságtechnikai kábelek bevésését. Ezentúl a LAN csatlakozás lehetővé tette azt is, hogy ne USB-n keresztül, egyesével konfiguráljuk a kártyaolvasókat” – sorolta az előnyöket Dömötör Béla, aki szerint az Alphasonic segítségével egy hatékony és rendkívül kedvező árú megoldást sikerült találni: „jóval többe került volna, ha például egy teljes zárcserét hajt végre az intézmény fenntartója”.

A jelenleg is kiépítés alatt álló rendszer mintegy 1000 diák Microsoft excelbe bejegyzett adatait dolgozza fel: a jogosultságokat a rendszer üzemeltetői helyben programozzák; egy-egy profil mögött állhat egy személy, egy bizonyos típusú titulus (pl. oktató, takarító stb.), az osztály tagjai vagy akár időhöz is köthető a jogosultság stb., míg az ideiglenesen belépő személyek minden alkalommal vendégkártyát kapnak.

A rendszer további előnye, hogy hálózatra kötve, akár távolról is programozható egy központi vezérlőszoftverről. Az összeállítás lehetővé teszi egyebek mellett a távoli vezérlést, a távoli ajtónyitást és –zárást vagy a beléptetések naplózását. A programozása egyszerű a felhasználó számára ergonomikusan felépített szoftverrel. „A rendszer az eddigi rövid tesztidőszak alatt, éles üzemben hibátlanul működik. Maximálisan meg vagyunk elégedve az Alphasonic Kft-vel való együttműködésünkkel” – zárta az interjút a Recotel Bt. képviseletében Dömötör Béla.
Az Alphasonic Kft. ehhez a projekthez Roline és Conteg termékeket biztosított a sikeres megvalósítás érdekében.

Kérem, keresse fel honlapunkat, webáruházunkat, vagy akár személyesen boltunkat.
További felvilágosításért hívjon minket bizalommal!

Lépjen be a webáruházba!
Csatlakozz Facebook zártcsoportunkhoz!

Kérje blogértesítőnket!

Ha szeretne kapni értesítést bejegyzéseinkről, vagy híreinkről, kérjük iratkozzon fel!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Igazolja, hogy Ön nem robot.